MATH SOLVE

2 months ago

Q:
# days/ cost to rent a truck 1/34 2/50 3/66 4/82 A/ C=16d B/ C= 16d + 18 C/ C= 16d + 16 D/ C=18d + 16

Accepted Solution

A:

Use the given information as (x, y) points.

You have

(1, 34)

(2, 50)

(3, 66)

(4, 82)

The difference between renting for 1 day and 2 days is 50 - 34 = 16.

The difference between renting for 2 days and 3 days is 66 - 50 = 16

The difference between renting for 3 days and 4 days is 82 - 66 = 16

For each day you rent you pay $16.

Now look at renting for 1 day.

The rental for 1 day is $16, but for 1 day you pay $34.

$34 - $16 = $18

There is an extra $18 in the rental for every day. The $18 is fixed.

That means, to rent a truck, you must pay a fixed amount of $18 plus $16 per day.

total cost = daily cost + fixed cost

total cost = 16d + 16

c = 16d + 18

You have

(1, 34)

(2, 50)

(3, 66)

(4, 82)

The difference between renting for 1 day and 2 days is 50 - 34 = 16.

The difference between renting for 2 days and 3 days is 66 - 50 = 16

The difference between renting for 3 days and 4 days is 82 - 66 = 16

For each day you rent you pay $16.

Now look at renting for 1 day.

The rental for 1 day is $16, but for 1 day you pay $34.

$34 - $16 = $18

There is an extra $18 in the rental for every day. The $18 is fixed.

That means, to rent a truck, you must pay a fixed amount of $18 plus $16 per day.

total cost = daily cost + fixed cost

total cost = 16d + 16

c = 16d + 18